Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet har i mange år hatt et nært samarbeide med Christiania Seilskuteklubb. Samarbeidet muliggjør seilskutedrømmen for ungdommer som søker ut på havet for å oppleve tradisjonelt sjømannskap og spennende regattaer. I år bidro Christiania Seilskuteklubb til at 7 ungdommer fikk virkeliggjort drømmen sin om bord på Fullriggeren Sørlandet.

Petter Hetland og Vegard Vatne

Handling
Vi stilte opp ved Tall Ships festivalen på lørdag ettermiddag, ettersom løpet begynte på søndag klokka 8:00 og vi hadde betalt for ei ekstra overnatting. Vi meldte oss inn på Sørlandet, og fikk tildelt rom og personnr. Utover kvelden styrte vi vårt eget løp - skulle være ombord til 23:00 - og vi fikk sett mye bra band og sett litt på byen Stavanger.


Christiania Seilskuteklubb, har bevilget kr. 30 000,-, som skal gå til ungdom som  søker om deltagelse på Fullriggeren "Sørlandet", under årets Tall Ships Races.

Av Vidar Lund



Dette er et utsnitt av et fotografi tatt for over 100 år siden som ble gjengitt i en avis i mars 1993. Teksten under bildet lød: "Bjørvika, byviken, ca år 1900". Det var alt. Med så mange detaljer på bildet frister det til et mer inngående studium. Kort sagt: Hvem, hva, hvor?



Fra Skuteposten nr. 2 i 1995

Minnehøytideligheten ved Krigsseilermonumentet på Bygdøynes på frigjøringsdagen 8. mai er kanskje det viktigste offisielle arrangementet denne dagen. Til stede ved denne markeringen av sjøfolkenes helt avgjørende innsats under 2. verdenskrig er veteraner med tilknytning til sjøen og andre som vet å verdsette denne innsatsen. Værgudene er ikke alltid helt med på notene denne forsommerdagen, men høytideligheten varmer på det indre plan.

Vi gjengir her hovedtalen på markeringen av 50-årsdagen for frigjøringen i 1945. Den ble holdt av Arne Mathisen, formann i Krigsseilerforbundet. Talen er tidligere gjengitt i Krigsseileren nr. 2/95 og høstnummeret av Skuteposten 1995. Talen kan stå som en evigvarende påminnelse om det vi etterkommere skylder våre krigsseilere.

Skuteposten