- Om oss
- Vår formålsparagraf
- Aktiviteter
- Medlemsfordeler
- Litt historikk
- Arrangementer og turer i CSK
- Kontaktinformasjon
- Historikk
- Navigasjon
- Litt historikk om kompasset
- Seilskutespråket /ord og uttrykk
- Internasjonale maritime signaler
- Ekvator
- Linjedåp
Ansvarlige for norske seilskuter som arbeider for barn og unge kan søke!
Søknad sendes til:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
I desember 2022 ble Dyrafjeld tildelt 36 000 kroner fra Christiania Seilskuteklubb. Midlene skulle brukes til vårtokt med våre elever, toktet er nå gjennomført. Vi gjennomførte seiltokt med våre egne elever fra Fredrikstad til Gøteborg og tilbake til Oslo.
Vidar Lund
Året 1716 hadde vært Peter Jansen Wessels beste år noensinne. 24. februar var han blitt adlet av kong Fredrik 4. og fikk pynte seg med det ganske høylytte adelsnavnet Tordenskjold, et navn vi fremdeles kan høre gjenklangen av. Deretter kunne han nyte den enestående suksessen i Dynekilen 8. juli, da hans eskadre overvant en stor svensk orlogs- og forsyningsflåte med utstyr til kong Karl 12.s felttog i Norge, der han lå foran Fredriksten festning i Fredrikshald (Halden). Tordenskjold hadde praktisk talt reddet Norge på egen hånd.
Ideen bak Tall Ships Races er at ungdom fra hele verden skal møtes og seile sammen, enten på regatta hvor det kjempes om seier, eller på cruise-in-company-etappen som er seileglede og samhold skutene imellom. Det skjer noe nesten magisk blant medseilerne, noen møtes igjen på tur år etter år og noen blir venner for livet.
Christian Radich deltok i år på cruise-in-company etappen og på regattaen fra Arendal til Lerwick. Ifølge reglene skal halvparten av medseilerne være ungdom mellom 15 og 25 år. Havnene forplikter seg til å sende et visst antall ungdom fordelt på alle skutene, disse blir delvis sponset, men må finansiere mye selv. Ikke alle kan det, og det er derfor gledelig at foreninger som Christiania Seilskuteklubb støtter ungdom som ellers ikke hadde hatt denne muligheten.
Vidar Lund
Noen personer trenger spesielle forhold for at de skal oppnå evigvarende berømmelse. Altfor ofte skyldes det krig. Hadde det vært fred mens de levde ville få om noen husket dem, og det ville vært færre navn og årstall å pugge i historietimene.
Det best kjente eksempelet på dette må være Winston Churchill. Uten 2. verdenskrig ville han forblitt en mislykket og halvglemt politiker. Slik gikk det som kjent ikke. På få år ble han forvandlet fra en politisk fiasko til den vestlige sivilisasjonens redningsmann. Slik kan det gå. Om krigsbrikkene faller på plass. Dessverre kreves det gjerne en motspiller av en viss størrelse på den andre siden av valplassen som den utløsende faktor. Det kravet oppfylte Adolf Hitler til fulle.