Vi reiste tirsdag 6. juli. Sekken var da pakket klar og vi møttes på kaia, klare for å mønstre på. Vaktene stod mellom: stå ved roret, holde utkikk etter andre båter, være brannvakt eller ha vakt på dekk hvor en skulle hale og dra i tau til seilene. Allerede på ettermiddagen første dag blåste det seg opp til ca 2 meter høye bølger. Med en god del folk rundt meg som gikk rundt og spydde, tok det ikke lang tid før jeg også var uggen i magen og var nokså sjøsyk. Dette gikk heldigvis over etter et par døgn.

Fredag morgen kunne vi plutselig se land igjen, nemlig kysten av Belgia. Vi skulle inn til Antwerpen, en havneby som ligger langt inne i landet. For å komme hertil måtte vi kjøre igjennom en kanal og ei sluse. Vi ble hele tiden guidet av en los. Før vi la til kai, måtte vi brase, pusse og vaske før vi kunne mønstre av.

Vi var i Antwerpen fra fredag til tirsdag. Her var det crew-senter hvor vi kunne være på internett, spille playstation, biljard og andre aktiviteter, samtidig var vi også mye rundt i byen. Båten var åpen for publikum på dagtid, så alle om bord var med på å gjøre den i stand om morgenen. Søndag ettermiddag gikk vi i parade gjennom byen sammen med de andre skipene. Vi sang av full hals for å vise Sørlandet fra sitt beste. På kvelden var det crew-party med alle seilerne fra de 80 forskjellige skipene. Mandag kveld var det flott fyrverkeri over byen som skulle markere festivalen i Antwerpen som slutt.

Tirsdag gjorde vi oss klare til å forlate Antwerpen og starte på racet, men først seilte vi parade. Da vi seilte parade, kjørte alle båtene på ei rekke forbi tusen vis av folk som hadde møtt opp på kaia for å se på alle de flotte skipene og for å si farvel. Etter denne paraden fortsatte vi utover mot det åpne havet. Her lå vi en stund og ventet, men da startskuddet gikk var det alle mann i arbeid for å stille inn seilene slik at vi skulle komme oss fortest mulig fremover. Det gikk ikke lang tid før vi var blant de første skutene. Senere på kvelden ble vi overrasket var storm og bølgene slo kraftig. Vi som skulle på vakt senere på kvelden, lå i sengene våre og hørte at bølgene slo inn på dekk, ting falt på gulvet og knuste, og det var masse lyd på en gang. Men det ordnet seg fort. Mannskapet var flinke og de hadde full kontroll hele tiden. Likevel tror jeg det var en del som klamret seg litt til sengen for og ikke falle ut den natten.

Neste dag hadde vi en god fart. Hele dagen gikk med til å brase, kveile, spise, sove og kose seg med folk om bord. Etter mange dager med haling i tauer, var det mange som hadde fått vannblemmer og sprekker i hendene, så når vi endelig natt til fredag 16.juli passerte over målstreken var det deilig å få vite at vi sammenlagt hadde kommet på tredje plass.

De neste dagene bare koste vi oss, og hadde mye moro om bord. Vi fikk beskjed om at vi skulle en liten tur innom til Halmstad i Sverige, før vi skulle til Aalborg. På vei til Aalborg hadde bi god tid og vekslet mellom å seile og kjøre med motor. Torsdag morgen var det klart for å mønstre av for denne gang. Vi ble hentet av en buss og kjørt til Hirtshals, før vi så tok båten hjem til Kristiansand. Jeg kan virkelig anbefale denne turen. Det er mye jobbing, men jeg sitter igjen med utrolig mange gode opplevelser og minner som jeg aldri vil glemme. I tillegg har jeg lært veldig mye seiling og blitt kjent med mange nye mennesker. Så tusen takk til Christiania Seilskuteklubb for støtten, det har vært en minnerik opplevelse og jeg kunne gjerne tenke meg å være med et annet år.

Anette Dean

Skuteposten