Det deltok 20 seilskuter i denne seilasen. "Christian Radich" var blant de norske deltakerne, og kom på 2. plass. Meningen var at det bare skulle arrangeres en regatta, men arrangementet ble en så stor suksess, at det siden har blitt arrangert, først annethvert år, og noen år senere, ble det arrangert hvert år. Arrangøren har hatt ulike navn, som (Sail Training Association), International Sail Training Association), men heter i dag Sail Training International (STI).

Fra 1972 ble regattaen sponset av Cutty Sark Scotch Whisky, og fikk navnet Cutty Sark Tall Ships' Races. Navnet ble endret i 2002, da ble navnet, slik det er i dag, The Tall Ships' Races. For at skip skal kunne delta må minst halvparten av mannskapet være mellom 15 og 25 år. De årlige seilaser går i fire ulike farvann: Biscaya/Middelhavet, Nordsjøen, og Østersjøen.



Fra å være 20 seilskuter som deltok i 1956, varierer det i dag fra 70 – 100 hvert år med 4000 ungdommer fra 30 ulike land. Idèen til Bernhard Morgan, kunne ikke fått et bedre resultat.

Godt jobbet.

Skuteposten